Radio Nostalgi ersätter Svensk Pop på FM i Stockholm

Grafik: NRJ/Bauer Media.

Bauer Media och NRJ lanserar Radio Nostalgi på FM i Stockholm. Stationen ersätter Svensk Pop på frekvensen 105,1 MHz, som ägs av NRJ. Radio Nostalgi inriktas helt på musik från 80-talet.

”Nostalgi är ett framgångsrikt format på flera av våra europeiska marknader. Musiken, med fokus på 80-talet, är en stark trend just nu i flera målgrupper och vi ser mycket fram emot att få lansera stationen på den svenska marknaden” säger Richard Mazeret, som är VD för NRJ och Nostalgi i Sverige och dessutom chef för NRJ-koncernens radioverksamhet utanför Frankrike.

Programledare på Nostalgi blir bland andra Thomas Hindersson och Karolina Widerström. Musiken från 80-talet blandas med nyheter och trafikinformation.

Svensk Pop lever vidare på DAB+ i de tre storstadsområden och på Bauers digitala plattform Radioplay.

Franska Nostalgie startades i Lyon 1983 och fick sändare i Paris tre år senare. Sedan 1998 ägs Nostalgie av NRJ, som har expanderat varumärket till Belgien, Schweiz, Finland, Libanon och de tre franska områdena Guadeloupe, Martinique och franska Guyana. I september 2020 startades Radio Nostalgi på DAB+ i Sverige och nyligen började kanalen även sända på DAB+ i Nederländerna.

Mer:
Nedskärningar på gång på Bauer
Radio Disney blir Feel Good Hits

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share