SR-s Norrbotten-chef till Massa Media

Sveriges Radio Norrbottens chef Göran Hedemalm lämnar SR för att istället bli delägare i produktionsbolaget Massa Media. Det skriver P4 Norrbottens nyhetsredaktion.

Göran Hedemalm har varit kanalchef för SR Norrbotten i 14 år. Rekryteringsarbetet av en ny kanalchef inleds i början av januari.

”Sveriges Radio förlorar en stark chefsprofil som betytt mycket för SR Norrbottens ställning bland medierna i norra Sverige. Med djup kunskap och passion har han sett till att det norrländska perspektivet hållits levande i Sveriges Radios programutveckling både på svenska och meänkieli” säger Eva Britt Lennelöv, som är områdeschef för Sveriges Radio i norra Sverige, till P4 Norrbotten.

Göran Hedemalm blir nu delägare i produktionsbolaget Massa Media, där han även kommer att dela VD-skapet med den nuvarande ägaren Li Skarin. Massa Media har sitt huvudkontor i Piteå, med en filial i Stockholm. Bolaget har under 2013 producerat Musikguiden i P3, P4 Dans, Hallå P3, P3 Dokumentär, Stjärnklart i Sapmi, DJ Clabbe i P4, Sommar i fabriken, Min stora svenska visbok och Guldklavengalan från Malung. Dessutom gör Massa Media TV-programmet Två på resa för SVT.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share