Schweiz: 57 procent av radiolyssnandet digitalt

digitalch17

57 procent av radiolyssnandet i Schweiz sker digitalt via DAB, internet och digital-TV enligt den senaste halvårsrapporten från arbetsgruppen Digimig.

FM är fortfarande den viktigaste plattformen för radio, men andelen för FM har de senaste två åren gått ned under hälften av lyssnandet och ligger nu på 43 procent. Samtidigt har DAB+ ökat till 32 procent. Internetradio och radio via digital-TV har tillsammans 25 procent av lyssnandet, vilket är på samma nivå som tidigare.

Till skillnad från i andra länder verkar man i Schweiz ha lyckats etablera DAB+ som radioplattform i bilarna. DAB+ står för 29 procent av radiokonsumtionen i bilar.

Det digitala lyssnandet är större än det analoga i alla åldersgrupper. Men upp till 55 år är det internetradio som är den dominerande digitala radioplattformen, medan DAB+ är störst i de äldre åldersgrupperna. Starkast är DAB+ i de tysktalande delarna av landet, med 33 procent av lyssnandet. Motsvarande siffror är i franskspråkiga Schweiz 29 procent och i de italienskatalande delarna 22 procent.

Mer:
Pressmeddelande från Digimig

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share