NENT begär nytt uppskov med DAB-starten

Nordic Entertainment har återigen bett om att få senarelägga starten av sina DAB-sändningar.

I höstas meddelade NENT att företaget tillsammans med DB Media och Skärgårdsradion skulle komma igång med nationella DAB-sändningar 1 januari i år. Nu vill NENT senarelägga starten till senast 30 juni.

”NENT Group förbereder en start av ordinarie sändningar, men det är ett arbete som inte saknar såväl tekniska som organisatoriska utmaningar varvid det kan komma att bli mindre fördröjningar med starten” skriver NENT i sin begäran till MPRT.

NENT skriver att företaget räknar med att ”komma igång med ordinarie sändningar inom den stipulerade tidsperioden” och pekar på att konkurrenten Bauer Media har fått uppskov till 1 januari nästa år. En anledning till att senarelägga starten är att NENT vill ha en garanti från politiskt håll att DAB-radion får behålla sitt frekvensutrymme efter att nuvarande tillståndsperiod löper ut 30 september 2022. Ett sådant besked har inte gått att få under de månader då Sverige har styrts av en övergångsregering.

Myndigheten för press, radio och TV väntas ge ett svar på NENT-s begäran om uppskov under den närmaste veckan.

15 radiokanaler är planerade att ingå i NENT-s nät. Vid sidan av NENT, har DB Media ett nationellt tillstånd för Dansbandskanalen och ett regionalt i Skåne för Guldkanalen, medan Skärgårdsradion har regionala sändningstillstånd i Stockholm och på Gotland.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share