MTG lanserar Star FM nationellt – Jesse Wallin gör morgonshowen

MTG använder sina 17 nya regionala tillstånd till att lansera oldieskanalen Star FM nationellt 1 augusti.

Star FM kommer som landets fjärde reklamradionätverk att nå 70 procent av befolkningen. Stationen, som redan sänder i Stockholm och Göteborg, spelar musik från 70-, 80- och 90-talen och riktar sig framförallt på en äldre publik som idag lyssnar på P4.

”Star FM har varit en riktig succé framförallt i Göteborg och kompletterar Rix FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik” säger Christer Modig, som är chef för radio på MTG Sverige.

Jesse Wallin rekryteras från Bauer Media för att göra Star FM-s nya morgonshow.

”Jesse var med och startade Rix Morronzoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG. Han är en av Sveriges mest rutinerade programledare och en pionjär inom kommersiell radio då han redan på 80-talet sände på Radio City. Star FM är som klippt och skuren för Jesse” fortsätter Christer Modig.

Vid auktionen i december fick MTG sändningstillstånd för Star FM i följande regioner: Blekinge, Kronoberg, Halland, Kalmar, Jönköping, Västra Götaland, Östergötland, Södermanland, Örebro, Västmanland, Stockholm, Uppsala, Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Västernorrland och Norrbotten. De enda regioner där Star FM hittills saknar sändningstillstånd är Skåne, Värmland, Västerbotten och Gotland.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share