John Lansing chef för NPR

John Lansing blir ny chef för USA-s största public service-radio NPR (National Public Radio). Han tillträder i mitten av oktober och ersätter Jarl Mohn, som har innehaft posten i fem år.

62-årige John Lansing utsågs 2015 till chef för den nya statliga myndighet som har ansvar för de internationella radio- och TV-kanalerna Voice of America, TV Marti, Radio Free Europe och Radio Liberty. Innan dess var han chef för kabel-TV-kanalerna inom Scripps Networks. Han inledde sin mediekarriär som studiotekniker och kameraman på WPSD TV i Kentucky.

Till NPR News säger John Lansing att han vill förstärka NPR-s nyhets- och nöjesutbud, göra NPR ännu mer dominerande på poddmarknaden och utöka streamingen.

Jarl Mohn stannar kvar på NPR som ”president emeritus” och ansvarig för NPR-s kampanj inför det kommande 50-årsjubileet.

NPR består av drygt tusen ickekommersiella medlemsstationer i USA. De senaste åren har antalet veckolyssnare vuxit till 28,5 miljoner och samtidigt har NPR med dess medlemsstationer fått en ledande ställning när det gäller poddradio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share