NENT bygger ut DAB+ till Göteborg och Malmö

NENT bygger ut sitt digitalradionät till Göteborg och Malmö före nyår. Troligtvis sker det i november. Det säger bolagets radiochef Christer Modig. Vid årsskiftet ska 43 procent av landets befolkning kunna ta emot sändningarna.

NENT tog 8 juli över Teracoms testnät som når Stockholm, Uppsala och Gävle. Men först nu börjar NENT marknadsföra satsningen på DAB+.

”Detta är en början på en process där digital radio så småningom bör ersätta den analoga FM-radion, något vi anser är nödvändigt för att radion ska kunna utvecklas med den mångfald av kanaler som krävs för att överleva konkurrensen från de globala jättarna” säger Christer Modig, som anser att FM-bandet inte räcker som det idag är organiserat.

”Via broadcast har vi en chans att skapa en relation med lyssnarna som sedan kan utvecklas online. Utan broadcast riskerar distributionen av svensk ljudburen media att helt hamna i händerna på de globala nätverksföretagen som kan dominera internet och marknaden för smarta högtalare” fortsätter Christer Modig.

Totalt ingår 13 kanaler i NENT-s DAB+-nät. De nationella kanalerna Rix FM och Star FM finns med, liksom Stockholms-stationerna Power Hit Radio och Bandit Rock. Dessutom ges plats till webbkanalerna Lugna Favoriter, Svenska Favoriter och Dansbandsfavoriter samt helt nya Bandit Classic Rock, Power Millennium, Radio Rainbow och Gamla Favoriter. I nätet finns även Skärgårdsradion och skånska Guldkanalen, som båda samarbetar med NENT.

Share