Vinyl FM inriktas på 60- och 70-talsmusik

Grafik: Bauer Media.

Bauers oldiesstation Vinyl FM spelar sedan månadsskiftet inte längre någon musik från 80-talet. Därmed återgår Vinyl till sitt ursprungliga format med hits från 60- och 70-talen.

”Vinyl har länge haft en väldigt trogen publik. Vi har nu sett över kanalens utbud och marknadsposition och valt att ge Vinyl en tydligare musikinriktning och en uppdaterad grafisk profil” säger Jocke Bäckström som är produktchef för Vinyl FM.

Den nya positioneringen för Vinyl FM är ”Den bästa musiken från 60- och 70-talet”, som ersätter ”Största hitsen någonsin”.

”Det är inte tal om en större formatförändring då 60- och 70-talsmusiken varit en del av stationens DNA länge och är vad kanalens lyssnare uppskattar mest” säger Jocke Bäckström.

”60-talsmusiken är den genre som vi fortfarande vinner mest kännedom för, så nu väljer vi att betona den starkare tillsammans med 70-talet. 80-talsmusiken kommer att fortsätta att spelas flitigt på Mix Megapol och många andra stationer. Med Vinyls nya inriktning hoppas vi göra våra befintliga lyssnare än mer lojala och bygga ett tydligare varumärke” fortsätter Jocke Bäckström.

Vinyl FM gör inga förändringar i tablån i samband med formatjusteringen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share