Vinst för MTG Radio

mtgq4segment

Radioverksamheten inom MTG går med vinst, enligt den senaste kvartalsrapporten. Koncernen som helhet hade en rekordstor omsättning under fjärde kvartalet.

MTG Radio redovisas inte separat utan ingår i ”Nice, MTGx, MTG Radio”. Det ”segmentet” av MTG ökade sin omsättning med 26 procent till 1,038 miljarder kronor. Resultatet före skatt blev en förlust på 34 miljoner, men radion gick alltså med vinst liksom Nice.

MTG sålde för 4,545 miljarder under fjärde kvartalet, vilket är 4 procent mer än 2014 exklusive valutaeffekter. Resultatet blev 375 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 471 miljoner för fjärde kvartalet 2014. Resultatet drogs ned av valutaeffekter och kostnader kopplade till företagsuppköp, skriver MTG-s koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i bokslutskommunikén.

”2015 var ett rekordår för oss. Vi har bättre produkter, fler kunder och högre försäljning än någonsin tidigare. Vi har som en effekt av denna tillväxt, vår pågående omvandling och en optimerad kapitalallokering, lyckats leverera en vinst som nästan är i linje med förra året trots en negativ påverkan om 400 miljoner kronor från valutaeffekter och förvärvsrelaterade kostnader. Detta visar tydligt att våra produkter mottas väl och att omvandlingen fungerar” skriver Jørgen Madsen Lindemann.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share