Victor Leksell kan vinna tre P3 Guld-priser

Victor Leksell har chans till vinst i tre kategorier när P3 delar ut sitt musikpris P3 Guld 23 januari. Yasin, Icona Pop, Miriam Bryant, Jelassi, Myra Granberg, Bennett och Kasbo är nominerade i två kategorier var.

Det är 19-e året i rad som P3 arrangerar musikgalan P3 Guld, som uppmärksammar den bästa svenska musiken från det gångna året.

”P3 Guld är en prisutdelning för ung svensk populärmusik i nio kategorier. Målsättningen är att P3 Guld ska vara Sveriges viktigaste musikpris. Priset ska visa Sveriges Radios engagemang i ny, svensk musik. Det ska också spegla att P3 rymmer både brett och smalt” beskriver P3 priset i sina regler.

Galan sänds i år utan publik från Hotel Elite Marina Tower i Stockholm med artisten Oscar Zia och skådespelaren Emma Molin som programledare. P3 har valt att den här gången inte dela ut Guldmicken, som annars går till den bästa konsertartisten.

”Pandemin till trots har våra svenska artister tagit ett stort kreatit steg framåt och levererat högkvalitativ musik. En rekordstor jury har därför haft många fantastiska förslag på sitt bord. Om jag tillåts trendspana har många artister valt att dra ner på låttempot men fortsatt sjunga på svenska” säger jurymedlemmen Esau Alcona.

Lysnarna röstar fram vinnarna i alla de åtta priskategorierna, men i de fyra genrekatorierna delar de ansvaret med specialjurygrupper. Röstningen pågår fram till 21 december på P3 Gulds hemsida.

Här är alla de nominerade:

Årets artist: Jireel, Miriam Bryant, Victor Leksell, Yasin, Zara Larsson.

Årets grupp: Bennett, Estraden, Hov1, Icona Pop, Tribe Friday.

Årets låt: Kygo Forever Yours, Newkid Kanske var vi rätt bra ändå, Miss Li Komplicerad, Mwuana Loverman, Victor Leksell Svag.

Framtidens artist: Jelassi, Kasbo, Maia Wright, Myra Granberg, Nea.

Årets hip-hop/R&B: Bennett, Guleed, Jelassi, Nápoles, Yasin.

Årets dans: DJ City, Icona Pop, Kasbo, Peder Mannerfelt, Rebecca & Fiona.

Årets rock/metal: Amaranthe, Henrik Palm, Hällas, Lik, Sarcator.

Årets pop: Hanna Järver, Junior Brielle, Miriam Bryant, Myra Granberg, Victor Leksell.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share