Vetenskapsradion gör nytt dagligt vetenskapsprogram

Foto: Sveriges Radio.

SR-redaktionen Vetenskapsradion i Uppsala slopar fyra av sina programtitlar och lägger istället innehållet i ett nytt och 20 minuter långt vardagsprogram. Det nya upplägget, som får namnet Vetenskapsradion, lanseras i morgon fredag.

”P1 har länge erbjudit ett brett programutbud för den som är intresserade av vetenskap och forskning med flera olika titlar under Vetenskapsradions paraply. Vi kommer fortsätta att satsa på vetenskapsjournalistik och gör det nu i ett samlat programformat som går under titeln Vetenskapsradion – rätt och slätt” säger P1-chefen Nina Glans.

Vetenskapen får samma plats som nu i P1-tablån, det vill säga vardagar 12.09-12.30. Men titlarna Vetenskapsradion På djupet, Vetenskapsradion forskarliv, Vetenskapsradion hälsa och Vetenskapsradion nyhetsfördjupning försvinner.

”Vetenskapsradions journalister bidrar alla till det nya lunchprogrammet. Vi jobbar tätt ihop med de dagliga vetenskapsnyheterna som sänds i P1 och kan snabbt fördjupa olika ämnen. Vi möter också människorna som forskar, både nyblivna doktorer och Nobel-pristagare” säger Magnus Gylje, som är redaktionschef.

Vetenskapsradion gör i höst om Vetenskapspodden, som har Lena Nordlund som programledare och Björn Gunér som producent. Podden släpps på torsdagar och sänds även i P1 torsdagar 18.05-19.50.

Vetenskapsradion-redaktionen gör även Vetenskapsradions nyheter, Klotet, Naturmorgon, I hjärnan på Louise Epstein och Vetenskapsradion historia.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share