Värmländska KN Radio har lagts ned

KN Radios sista sändning på nyårsafton. Foto: Marléne Jörmar.

Karlstad-stationen KN Radio har lagt ned verksamheten efter nästan 17 år i etern. Anledningen är att ekonomin har försämrats sedan pandemin.

”Vi startade sändningarna i april 2007 med en idé om att göra innehållsrik lokalradio med ett mycket bandat musikaliskt innehåll. Vi har genom åren jobbat med mycket små ekonomiska förutsättningar, men ändå klarat oss mycket bra i konkurrensen. Pandemin satte dock käppar i hjulet för oss ekonomiskt och efter den har vi inte kunnat göra den radion vi velat leverera och väljer därför att avsluta våra sändningar” säger grundaren och ägaren Kerry Jörmar.

”Vi vill tacka alla medarbetare, lyssnare, annonsörer och andra samarbetspartners för den här fantastiska tiden” fortsätter Kerry Jörmar, som innan han startade KN Radio var musikchef på Fria Media-stationen Radio City i Karlstad – en station som 2006 ersattes av Mix Megapol.

Den sista sändningen blev en uppesittarkväll på nyårsafton. Dessutom har KN Radio bjudit in lyssnarna till ”KN Radiokryssningen” 3-4 februari.

KN Radio sände på närradiofrekvenserna 92,2 MHz i Karlstad, 100,6 MHz i Sunne, Torsby och Hagfors samt 104,2 MHz i Branäs.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share