Tyskland: Klart med ytterligare åtta nationella kanaler

Erwin Linnenbach, chef för National German Radio.

Idag blev det klart med ytterligare åtta kanaler i Tysklands andra rikstäckande DAB+-nät, som Antenne Deutschland lanserar i oktober.

Tysklands största kommersiella radiostation Antenne Bayern finns med liksom systerkanalen Rock Antenne. Det blir även ett nytt programformat från NRJ och nationell sändning av hitradion RTL. Mer nischade kanaler är Profi Radio för hantverkare och gör-det-själv-intresserade, RTL-stationen Toggo Radio för barn och familjer, Joke FM med komedi och Drivers Classic by Wim.

”Det här blir en bra blandning av etablerade varumärken och nya aktörer. De kombinerar attraktivt innehåll med solid ekonomisk backning. Det är dags att Tyskland nu får nationell radio. Tyskland har haft kommersiell radio i nästan fyra decennier och nu finns nationella radiobolag och varumärken samt en marknadsdriven marknadsförare för ljud” säger Erwin Linnenbach, som är chef för National German Radio som säljer plats på DAB+-nätet åt Antenne Deutschland.

Antenne Deutschland, som ägs av Absolut Digital och Media Broadcast, kommer att sända sex egna kanaler i DAB+-nätet. Just nu pågår samtal med radiobolag för att fylla de två sista platserna i nätet, som vid slutet av året ska kunna nå 67 miljoner i Tyskland.

Det första rikstäckande DAB+-nätet i Tyskland startades 2011 och innehåller fyra kanaler från public service-radion samt nio från den kommersiella radion.

Share