Tove Svenonius inrikeschef på Ekot

tovesvenonius

Tove Svenonius efterträder omgående Per Eurenius som inrikeschef på Ekot.

Tove Svenonius har arbetat på Sveriges Radio sedan 1998 och på Ekot sedan 2004. Hon blev 2011 chef för Nyhetsreporterrgruppen och är sedan 2014 planeringsredaktör med ansvar för den redaktionella planeringen. Dessutom var hon inblandad i Ekots omorganisation förra året och SR-s sociala medier-handbok. Som inrikeschef får hon övergripande strategiskt ansvar för samhällsgruppen, politikgruppen, riksreportrarna och Ekonomiekot. Hon blir även ansvarig för Ekots undersökande journalistik tillsammans med nyrekryterade grävchefen Lisa Helgesson.

”I Tove Svenonius får Ekots kunniga reportrar en högsta chef som brinner för nyhetsarbetet och som har intressanta idéer om hur reporterrollen kan utvecklas i det nya medielandskapet. Tove är en omvittnat skicklig nyhetsjournalist och uppskattad chef som inte bara kommer kunna främja sin del av organisationen utan även bidra positivt till hela Ekots utveckling” säger Ekochefen Olle Zachrison i ett pressmeddelande.

”Ekot har fantastiskt kompetenta reportrar och jag ser verkligen fram emot att få arbeta med dem och vara med och utveckla arbetsmetoder för att göra Ekots originaljournalistik bättre. Ekot ska sticka ut med vassa egna nyheter, smarta analyser, starka reportage och omskakande grävjournalistik samtidigt som vi ska komma ut bättre digitalt och i sociala medier. Så det är en spännande uppgift och kul utmaning som jag tar mig an med stor ödmjukhet” säger Tove Svenonius.

Per Eurenius går i pension efter 40 år på Ekot.

Foto: Pablo Dalence/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share