Tio SR-produktioner vidare i Prix Europa

Ur presentationsfilmen för Sveriges Radios Carplay-app.

Sveriges Radio har tio nominerade bidrag i fem kategorier inför Prix Europa, som delas ut i Berlin 27 oktober.

”Det är förstås väldigt roligt att så pass många olika produktioner nominerats till Prix Europa och stort lycka till i tävlingen. Vi kan vara riktigt stolta över den bredd vi visar bland de nominerade med allt från nya digitala erbjudanden, internationella granskningar eller radiodrama bara för att nämna några” säger SR:s VD Cilla Benkö.

I kategorin för fiktion har SR nominerats för Före-Efter: Anna Lindh 2003 och Nobeldrama 2022: Ernaux’ flickor. I dokumentärkategorin är P1-dokumentär – Frivillig soldat – Svensken i Ukraina nominerad, liksom P3 Dokumentärs serie Förintelsen.

I undersökande journalistik-kategorin har SR fyra nomineringar: Kaliber: Den dolda övervakningen, Kaliber: Den tystade staden, Löparkriget av P1 Dokumentär, Ekot och Radiosporten samt P1 Dokumentär: Operationsresorna – Rumpförstoring i Turkiet.

Dessutom har SR en nominering i kategorin för musik med P2 Musikhistoria: Pianisten som rörde Stalin till tårar och en i kategorin för digitala medieprojekt för bolagets Carplay-app.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share