Tim Davie blir ny generaldirektör för BBC

Tim Davie. Foto: BBC.

Tim Davie har utsetts till ny generaldirektör för Storbritanniens public service-bolag BBC. Han är idag chef för BBC Studios. 2008-2012 var han ”director, audio & music” med ansvar för BBC-s radiokanaler.

”Tim har starka meriter som chef för BBC Studios och är ett av de mest respekterade namnen i branschen. Hans ledarskap och erfarenhet, både utanför och inom BBC, gör att han han är redo att möta både möjligheter och utmaningar under de närmaste åren. Tim har en entusiasm och energi för förändring samtidigt som han har en känsla för BBC-s grunduppdrag” säger Sir David Clementi, som är ordförande för BBC-s styrelse.

”Vårt uppdrag har aldrig varit mer relevant, viktigt eller nödvändigt. Jag har ett djupt engagemang för innehåll av högsta kvalitet och oberoende” säger Tim Davie.

”Om vi ser framåt, måste vi snabba på förändringarna så att vi kan tjäna vår publik i en snabbt föränderlig värld. Mycket jobb har redan gjorts, men vi kommer att fortsätta förändringsarbetet, göra tydliga val och förbli relevanta” fortsätter Tim Davie.

Tim Davie fick hoppa in som tillförordnad generaldirektör 2012 efter att George Entwistle tvingades avgå efter knappt två månader på posten. Tim Davie blir den 17-e generaldirektören för BBC och efterträder Tony Hall, som har haft uppdraget sedan 2012.

Share