Tidigare kulturminister blir radiochef på BBC

purnell

James Purnell, som var kulturminister i Labour-regeringen, blir ny chef för radio och utbildning på BBC. Han ersätter Helen Boaden som lämnar BBC efter 34 år i företaget.

”Jag älskar BBC och det har varit mitt livs privilegium att kunna tjäna vår publik i 34 år. Men nu är det dags att sluta. Det nya sändningstillståndet ska implementeras och (BBC-chefen) Tony Hall behöver ett topplag som kan vara kvar länge. Jag vill kunna leva ett annat liv och använda min energi, kunskap och erfarenhet till andra saker som jag bryr mig om” säger Helen Boaden i ett pressmeddelande från BBC.

James Purnell har idag ansvar för utbildning inom BBC. Dessutom har han haft hand om förhandlingarna med regeringen om det nya sändningstillståndet. Nu blir han ”Director, Radio & Education”.

”Jag är glad över att ha blivit tillfrågad om att leda den nya avdelningen Radio and Education, som samlar kultur, musik, de rikstäckande radiokanalerna, barnprogram och utbildning. Vi är världens bästa public service-bolag på de områdena” säger James Purnell.

Helen Boaden lämnar radiochefsposten 31 oktober. Hon fortsätter att ansvara för det digitala projektet My BBC och jobbar dessutom vidare med BBC-s planer inför Hull City of Culture.

BBC kommer även att tillsätta en radiochef som kommer att arbeta med James Purnell.

Share