Thomas Björkman från Studio Ett till Ekot

Studio Ett-chefen Thomas Björkman går över till Ekoredaktionen, där han blir chef för de politiska reportrarna. Samtidigt blir Helena Giege chef för gruppen av samhällsreportrar. Utnämningarna är en del av Ekots nya organisation, som träder i full kraft 12 januari.

”Nu gör vi om på Ekot och bland mycket annat kommer vi både förstärka och bredda den politiska bevakningen. Jag ser fram emot att leda en resursstark grupp, som kommer att jobba med politikbevakning, både traditionellt och på helt nya sätt” säger Thomas Björkman, som har varit chef för Studio Ett sedan 2008 och dessförinnan varit reporter och producent på P1-morgon.

Helena Giege har erfarenhet från lokala nyheter, som reporter på Efter tre och program i P3. Sedan mitten av 90-talet har hon producerat Studio Ett, där hon också vikarierat som gruppchef och intake. De tre senaste åren har hon arbetat med utveckling av interna utbildningar på Sveriges Radio. Dessutom har hon varit projektledare för en ettårig biståndssatsning i Tunisien. Nu återvänder hon till Ekot.

”Att få vara med när Ekot moderniseras, att bygga nya idéer och tilltal tillsammans med några av Sveriges bästa journalister, den festen vill man ju inte missa” säger Helena Giege.

Share