Third Ear köper Podspace

Carl Fridsjö. Foto: Third Ear.

Produktionsbolaget Third Ear köper alla aktier i poddplattformen Podspace, som erbjuder hosting, distribution och monetisering av poddar. Bland de poddar som använder Podspace finns Ursäkta, En mörk historia och Alex och Sigge.

”Jag är oerhört imponerad över vad Podspace, med små medel och på kort tid, lyckats åstadkomma. Tillsammans ska vi utveckla den teknikpartner vi hela tiden önskat hade funnits för Third Ear och förenkla för stora publicister och poddskapare att monetisera, distribuera och växa sina podcasts, utan att för en sakens skull tappa flexibilitet, kontroll och ägandeskap över sina rättigheter och sin publik” säger Carl Fridsjö som är VD och medgrundare till Third Ear.

”Vi är stolta att nu kroka arm med ett av de mest innovativa bolagen i branchen. På Third Ear finns unik kompetens och resureser som kommer stärka vår nuvarande position ytterligare, men också möjliggöra vidare innovation” säger Marcus Gellermark, som är CPO på och medgrundare till Podspace.

Podspace drivs vidare som ett eget bolag med eget varumärke, nu med stöd från Third Ear och med Third Ears VD Carl Fridsjö som chef.

Third Ear ha uppmärksammats för dokumentärer och poddar som En mörk historia, Prix Europa-belönade Uppgång och fall och Spår. Bolaget grundades i slutet av 2021 genom en sammanslagning av de tre skandinaviska produktionsbolagen Just Stories, Soundtelling och Third Ear. Investeringsbolaget Co_made har tidigare investerat i alla de bolag som nu utgör Third Ear, inklusive Podspace.

”Det här är i linje med vår långsiktiga investeringsstrategi, det känns därför väldigt spännande att fyra av våra tidigare investeringar nu går samman. Vi hoppas och tror att vi kommer att bidra till fler samarbeten” säger Tom Persson, som är VD för och grundare till Co_made.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share