Teracom sköter NRJ-s sändarnät

SBS Radio, som i övrigt sköter sina egna sändare, låter Teracom ta hand om NRJ-s sändarnätverk. SBS Radio och Teracom har tecknat ett femårigt avtal för NRJ-nätet.

Vid årsskiftet bytte NRJ samarbetspartner från MTG Radio till SBS Radio. På NRJ-s tillstånd i 19 områden byttes Rix FM och Bandit ut mot NRJ och i några fall mot Mix Megapol. Totalt berördes 60 sändarplatser av förändringen den 1 januari.

”Vi är mycket glada över samarbetet med SBS Radio. Det är en viktig kund för oss, inte minst i samband med denna affär och för de kommande diskussionerna när det gäller det digitala nätet, där SBS är en av de aktörer som har ansökt om sändningstillstånd” säger Magnus Rosenberg, marknads- och försäljningsdirektör på Teracom.

”Teracom har visat att de är en kompetent spelare när det gäller att hantera den känsliga övergången. Tidsmässigt var vi i sändning på alla stationer redan två timmar in på det nya året. Vi ser fram emot ett nära samarbete kring såväl NRJ som framtida distributionsfrågor” säger SBS Radios VD Staffan Rosell.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share