Sveriges närradio möttes på Lidingö

Närradions riksorganisation (NRO) höll nyligen sin årsstämma på Lidingö utanför Stockholm. I samband med stämman genomfördes debatter, workshops och seminarier.

På stämman avgick två av styrelsemedlemmarna – Svenerik Blom och Susann Thorngren. Nyinvalda blev Bo Magnusson från Helsingborg och Steve Hägglund från Kumla/Hallsberg, som blir ersättare i styrelsen. Lars-Erik Backström från Umeå, som har varit ordförande sedan 1996, omvaldes. I styrelsen sitter även Anna Wallin (vice ordförande), Ingvar Björnlund (kassör), Roden Bergenstein och Ragnar Smittberg. Ersättare är, förutom de två nyinvalda, Gabriel Palenque och Curt Ankarsberg.

Det togs inga stora beslut under mötet. Däremot blev internationellt samarbete ett ämne som togs upp.

”Vi hade en ganska bra och lång diskussion om vårt internationella arbete. Vi är med i två internationella organisationer och representanter för dem var besökare på mötet. De berättade vad de jobbar med” säger Lars-Erik Backström.

Samma vecka som NRO hade sitt årsmöte träffades representanter för ett europeiskt utbildningsprojekt i Eskilstuna. Projektet stöds av EU via Leonardo da Vinci-partnerskapet och löper över två år. NRO har fått 22 000 euro från EU till utbildningsarbetet.

”Vi har ett EU-projekt med några andra länder, bland annat Frankrike, Irland och Spanien. Vi utbildar anställda och volontärer inom närradion och försöker få fram en slags kompentenslåda för utbildning av medarbetare” säger Lars-Erik Backström.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share