Svensktoppen Nästa-finalen till Linköping

Efter åtta år på Liseberg i Göteborg flyttas finalen för P4-tävlingen Svensktoppen Nästa till Kungsträdgården i Linköping. Årets final arrangeras 28 augusti.

”Vi har haft fantastiska finalår på Liseberg men också länge haft en ambition att söka en ny spelplats för riksfinalen. Stadsfesten i Linköping är ett evenemang och sammanhang som passar tävlingens profil väldigt bra. Efter succén med Musikhjälpen förra året känns det också extra roligt att även Svensktoppen Nästa får möta publiken i Linköping” säger musiktävlingens projektledare Maths Broborg.

Deltagarna i Svensktoppen Nästa utses genom att P4-kanalerna först tar ut varsin lokal vinnare under våren och sommaren. Därefter väljer en jury åtta finalister i början av augusti. Vinnaren får både en chans att utmana till Svensktoppen och garanterad plats på P4-s spellistan. Dessutom inbjuds vinnaren att vara med i 2017 års upplaga av Melodifestivalen.

”Svensktoppen Nästa söker och presenterar nyskrivna och nyinspelade originallåtar från landets musikmakare och intresset är stort. De låtar som tävlar ska fungera i kanalen P4, för Sveriges Radios publik – men också live i ett finalsammanhang” säger Maths Broborg.

Share