Svensktoppen firar 60 år med Radiosymfonikerna

Cornelia Jakobs. Foto: Annalena Ahlström.

I oktober är det 60 år sedan Svensktoppens premiärsändning från Svärtinge Folkets hus i Norrköping. Det firas med konserter i Berwaldhallen 6-8 oktober. Medverkar gör Sveriges Radios Symfoniorkester med dirigenten Erik Arvinder samt artisterna Petra Marklund, Peter Jöback, Cornelia Jakobs och Björn Dixgård.

Bland de Svensktoppen-hits som kommer att framföras finns Strövtåg i hembygden, Händerna mot himlen, Guldet blev till sand, Hold Me Closer och Håll mitt hjärta.

”Det här kommer att bli en hejdundrande fest som vi självklart vill uppleva med alla våra lyssnare. Jag får gåshud av bara tanken att få höra våra klassiska Svensktopps-hits bli framförda på det här sättet och med de här artisterna. Det här är inte vilken konsert som helst – det här är julafton för alla Svensktopps-älskare” säger Carolina Norén, som sedan 2007 är programledare för Svensktoppen och även leder jubileumskonserterna.

”Musiken som spelats i Svensktoppen i sextio år är ett stort populärmusikaliskt arv som gått rakt in i den svenska folksjälen. Konserten i Berwaldhallen blir en härlig kavalkad av de låtarna” säger Erik Arvinder, som är dirigent.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share