Svenska Pod X ska investera i poddar internationellt

Staffan Rosell. Foto: Markus Crépin Sundström/Pod X Group.

Idag berättade grundarna om Pod X Group, ett Stockholms-baserat bolag som ska investera i den internationella poddbranschen.

Grundare till Pod X är Bauer Medias tidigare VD Staffan Rosell (CEO), Patrick Svensk (executive director) med en bakgrund på Kanal 5 samt Fredrik Said (head of international expansion), som tidigare var chef för ”new market expansion” på Acast. Innehållschef är Bauers tidigare poddchef Lovisa Ohlson.

En av investerarna är Pophouse Entertainment, som i augusti blev huvudägare i poddbolaget Perfect Day och som nyligen köpte Swedish House Mafias musikkatalog. Pod X och Pophouse delar adress på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

”Pod X ska med stöd från Pophouse hjälpa poddkreatörer att utvecklas och växa. Det finns mycket talang i branschen som gör bra innehåll, men många saknar resurser för att förverkliga sina ambitioner. Pod X Group kommer att vara aktiva ägare och erbjuda finansiering, affärsutveckling, internationell expansion och kommersialisering i de bolag vi investerar i” säger Staffan Rosell.

Pod X har redan vid starten anställda i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Nederländerna, Italien, Norge, Danmark och Latinamerika.

”Vi fokuserar först på Europa men ser stor potential i Latinamerika, Indien och Afrika. Genom att samla talanger och rättigheter över hela världen kommer vi kunna skapa skalfördelar på varje nivå. Exempelvis kan vi hjälpa ett poddformat från Tyskland att etablera sig på andra marknader. Vi kan bidra med kreativitet och kunskap om legala frågor eller se till att idéer kan förmedlas mellan koncernens bolag i olika länder” fortsätter Staffan Rosell.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share