Svenska Dagbladet rekryterar tre radiojournalister

Elin Roumeliotou, Magnus Arvidson och Moa Larsson. Foto: Emma-Sofia Olsson/Svenska Dagbladet.

Magnus Arvidson, som bland annat har producerat P1 Dokumentär, P3 Dokumentär och Verkligheten i P3 rekryteras till Svenska Dagbladet där han blir producent för Blenda och andra dokumentärsatsningar.

”Magnus Arvidson är en av de absolut bästa i Sverige på det han gör. Att han nu blir en del av Blenda-redaktionen känns fantastiskt kul” säger Adam Svanell, som är dokumentärredaktör och programvärd för Blenda.

Magnus Arvidson fick Stora Journalistpriset 2021 för Vipeholmsanstalten och har dessutom fått priser på Prix Italia och Guldörat.

Svenska Dagbladet har även rekryterat till den dagliga nyhetspodden Dagens story. Elin Roumelotou blir redaktör och Moa Larsson producent.

Moa Larsson har arbetat på SR, UR och produktionsbolaget Ljudbang. Hon var nominerad till årets Guldörat för en P3 Dokumentär om Tjernobyl.

Elin Roumelotou är producent för SR:s dagliga nyhetspodd Dagens Eko och har även varit nyhetschef inom SR.

De tre nyanställningarna är en del av den stora satsning på ljud som tidningen har gjort det senaste året.

”När vi tog beslutet att satsa på ljud var det med målet att bli bäst i branschen. Det är ett högt satt mål men med de här tre rekryteringarna stärker vi ytterligare Svenska Dagbladets position som ledande mediehus när det gäller kvalitetspoddar. Det är otroligt fint att vi kan fortsätta satsa och utveckla vår journalistik” säger Medelaine Levy, som är tillförordnad poddchef på Svenska Dagbladet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share