Sven Hallberg gör musikpodd på Podplay

Grafik: Bauer Media.

Sven Hallberg startar en ny musikpodd på Bauer Media-plattformen Podplay. En artist – ett album handlar om hur en artists mest framgångsrika album kommit till och går igenom alla spår.

I de första avsnitten är ämnet Eva Dahlgren och hennes 30 år gamla album En blekt blondins hjärta. Artisten medverkar själv, liksom Marie Ledin som gav ut albumet på skivbolaget The Record Station, producenten Anders Glenmark och ljudteknikern Lennart Östlund.

”Det finns ingen stor musikpodd i Sverige idag, därför är det så otroligt roligt att vi nu kan lansera En artist – ett album, en podcast där musiken och de som skapat mästerverk står i fokus. Bauer Media är Sveriges största kommersiella audiohus där musiken ofta står i centrum, nu vill vi även utveckla musikformatet i poddar tillsammans med Sveriges musikbolag och ge lyssnarna ett nytt podcastformat” säger Podplays produktchef Henrik Funke.

Sven Hallberg har sänt på radiostationer som Radio Stockholm, Mix Megapol och Rockklassiker. Han har även varit programledare och programchef på ZTV. För Podplay har han tidigare producerat en poddserie om The Beatles.

Det andra albumet som behandlas i En artist – ett album är Peter Jöbacks Jag kommer hem till jul från 2022.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share