Susanna Arpi blir P3-chef i Malmö

Susanna Arpi. Fotograf: Anna Benker/Sveriges Radio.

Susanna Arpi blir 1 april chef för P3-redaktionen i Malmö. Hon har sedan augusti varit tillförordnad som riksprogramchef för P1, P2 och P4 i Malmö.

I sitt nya uppdrag får Susanna Arpi ansvar för hiphopkanalen P3 Din Gata och P3-produktioner som P3 med, Digilistan, Latin i P3, P3 Soul och humorpodden P3 Busringer. Hon blir även chef för de reportrar som är knutna till P3 Nyheter-redaktionen och Musikguiden.

”Jag ser mycket fram till att jobba med att utveckla P3:s innehåll digitalt och linjärt tillsammans med ett dedikerat team. Man får stå på tårna för att vara relevant, en del av publikens vardag och lyssning. Vi ska vara en garant för ny musik, musikjournalistisk och populärkultur och med både allvar och humor behålla och hitta en ny publik” säger Susanna Arpi.

Susanna Arpi har arbetat 13 år på danska DR, senast som kanalansvarig för P2 och P8 Jazz samt kanalredaktör för P1. Hon har även varit med och utforma DR:s utbud och kanalstrategier för radio och podcasts. Dessutom har hon erfarenhet som journalistisk chef för radionyheterna och P1 Morgon.

”Jag är väldigt glad över att ha lyckats rekrytera Susanna Arpi till P3 i Malmö. Susanna står för ett ledarskap som är lyhört, klokt och nytänkade. Hon tillför såväl P3 som Sveriges Radio många viktiga och spännande tankar och erfarenheter. Det ska bli väldigt roligt att jobba med Susanna och tillsammans med henne och våra väldigt duktiga och kreativa medarbetare på P3 fortsätta utveckla P3 Din Gata och vårt digitala och linjära innehåll i P3” säger Anna Stenberg, som är chef för område Syd i SR.

Susanna Arpi ersätter Danina Mahmutovic som börjar på en tjänst inom SR-området Play.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share