Studio Olga gör Acast-serie om bedragare

Axel Winqvist och Julia Lyskova. Foto: Acast.

Produktionsbolaget Studio Olga gör tillsammans med Acast den nya true crime-serien Högt spel som avslöjar några av de värsta bedragarna och svindlarna genom tiderna.

Höstens tio avsnitt programleds av Julia Lyskova, som bland annat gör podden Daddy Issues, och Axel Winqvist, en av skaparna bakom P3 ID och P3 Musikdokumentär och nu även producent för Högt spel.

”Med den här produktionen vill vi spegla berättelser om verklighetens ”Catch Me If You Can”-personligheter som gör anspråk på röda mattan, Vita husets korridorer och publikens jubel. Samtliga har utgett sig för att vara någon eller något de inte är – i hopp om att erövra pengar, makt och berömmelse. Högt spel är en av våra största satsningar hittills och vi är otroligt glada att samarbeta med Acast som kommer kunna hjälpa oss med både tillväxt och att hitta relevanta samarbetspartners” säger Axel Winqvist.

Frida Clevemark, innehållschef på Acast, tror att det finns utrymme för fler poddar inom kategorin true crime.

”Lyssnare törstar efter kvalitetsproduktioner, nu mer än någonsin. Dokumentärformatet växer sig fortfarande starkt – under pandemin ökade true crime-segmentet med hela 31 procent – och var en av de snabbast växande innehållstrenderna i Sverige. Än finns det fortfarande rum för fler inspirerande berättelser och med Studio Olga känns möjligheterna oändliga. Vi ser fram emot att hjälpa dem att växa och nå sin fulla potential” säger Frida Clevemark.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share