Studio Ett öppnar kommentarsfält

P1-programmet Studio Ett öppnar upp sitt kommentarsfält igen den 12 november.

Kommentarer kommer i fortsättningen bara att kunna göras till en av redaktionen utvald artikel per dag. Kommentarsfältet är dessutom bara öppet när redaktionen är bemannad, vilket betyder att man inte kommer att kunna kommentera efter 18.00.

”Att vi begränsar kommentarsfälten till en artikel per dag beror på att vi vill vara närvarande, något vi inte förmådde när alla artiklar var öppna. Här ryms insikten att vi måste begränsa för att kunna fördjupa. Som i vilket samtal som helst måste det också finnas en överenskommelse om vad vi pratar om. Vår förhoppning är att föra en dialog. Vi vill ta vara på kontruktiva synpunkter, bemöta kritik och säkerhetsställa en vettig ton” skriver Eko-chefen Anne Lagercrantz på Ekots redaktionsblogg.

Det var i augusti som Studio Ett tillfälligt stängde ned kommentarsfälten på programmets hemsida. Anledningarna var att kommenterarna vid flera tillfällen ”spårade ur” och att användare inte höll sig till ämnena. Dessutom förekom ”grova påhopp och tillmälen”.

Det var från början meningen att Studio Etts kommentarsfält skulle öppna igen den 1 november, men många medarbetare är upptagna med USA-valet och redaktionen har därför valt att senarelägga öppningen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share