Storbritannien: Kiss lämnar FM och startar oldiesradio med R&B

Grafik: Bauer Media.

Bauer väljer att ta bort den rytmiska hitstationen Kiss från 100,0 MHz i London, den frekvens som den tidigare piratradion har använt sedan 1990.

Kiss ersätts av hot AC-formaterade Hits Radio på FM i London, liksom i Norfolk och västra England. Den enda FM-frekvens Kiss kommer att höras på framöver finns i Bristol.

Bauers brittiska radiochef Simon Myciunka förklarar beslutet med att nästan alla Kiss-lyssnare använder digitala plattformar som DAB och internetradio. Samtidigt med nedläggningen på FM görs en satsning på nischade digitala Kiss-format.

”Kiss har en fenomenal digital räckvidd och så mycket som 90 procent av publiken lyssnar på digitala mottagare. Genom att investera ytterligare i digital distribution är vi glada att kunna växa och samtidigt utnyttja den potential som Hits Radio Network har och utöka det nätverkets publik på 7 miljoner” säger Simon Myciunka.

Kisstory R&B är en ny kanal som får nationell täckning på DAB. Stationen ska spela R&B-oldies med artister som Usher, Destiny’s Child, Craig David och Mary J Blige – alltså musik från åren kring millennieskiftet. Kisstory R&B är en extrakanal från Kisstory, som numera har en större publik än ursprungliga Kiss. Dessutom görs internetstationen Kiss Dance tillgänglig på DAB i London.

Kiss är den andra nationella radiostationen från Bauer som försvinner från FM. Tidigare har Absolute Radio gått över till endast digitala plattformar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share