Storbritannien: Bauer värvar Ken Bruce från BBC Radio 2

Ken Bruce. Foto: Bauer Media.

Den kommersiella radion i Storbritannien fortsätter att locka över etablerade programledare från BBC. Det senaste exemplet är BBC Radio 2:s förmiddagspresentatör Ken Bruce som går över till Bauer Media.

Ken Bruce berättade i dagens program att han ska lämna BBC efter 45 år inom den brittiska public service-radion. Senare offentliggjordes att han får nytt jobb på Bauer Medias oldieskanal Greatest Hits Radio.

”Inget varar för evigt och jag har bestämt att det är rätt tillfälle att lämna Radio 2 när mitt kontrakt går ut i mars” sade Ken Bruce.

”Ken Bruce är en radiolegend och har det största radioprogrammet i Storbritannien. Det här är en stor dag för Greatest Hits Radio och för branschen i allmänhet” säger Ben Cooper, som är chief content & music officer på Bauer Audio UK.

Ken Bruce började på BBC Radio Scotland redan 1977 och gick 1984 vidare till Radio 2 där han sänt på både morgnar, förmiddagar och kvällar. Han har även varit ansvarig för Radio 2:s bevakning av Eurovision Song Contest sedan 1988.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share