Stockholm får radiobiograf

Åsa Secher. Foto: privat.

20 november är det premiär för Stockholms Radiobiograf på Bio Valentino. Initiativtagare är Åsa Secher – en radio- och poddproducent som jobbar med ekonomipodden Kapitalet. Hon ligger också bakom Podcastklubben.

”Idén kommer från Köpenhamn, där de har haft en radiobiograf med månatliga arrangemang sedan 2013. Jag har också varit på liknande, enstaka arrangemang i Stockholm – bland annat i Sveriges Radios regi” säger Åsa Secher.

”Om man som jag älskar radio och det dokumentära berättandet i ljudform, så är det något alldeles särskilt med att lyssna kollektivt, till exempel i en biosalong. Så tanken med att starta Stockholms Radiobiograf är helt enkelt att erbjuda den möjligheten även i Stockholm för alla som gillar riktigt bra radio” fortsätter Åsa Secher.

Den första kvällen på Stockholms Radiobiograf arrangeras i samarbete med Radio Atlas – ett projekt som drivs av den engelska radioproducenten Eleanor McDowall och som textar radiodokumentärer från hela världen.

Två radiodokumentärer spelas upp 20 november: en på spanska och en på tjeckiska. Båda är textade på engelska.

Biljetterna till Stockholms Radiobiograf kostar 80 kronor. Mer information finns på Stockholms Radiobiografs evenemangssida på Facebook.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share