Stephan Berg gör P4-s nya ljudprofil

På måndag är det premiär för P4-s nya ljudprofil, som har gjorts av låtskrivaren och producenten Stephan Berg.

Arbetet med den nya ljudprofilen har letts av Henrik Kervall, som är kreativt ansvarig i trailergruppen. Bland annat har en lyssnarundersökning genomförts bland 500 P4-lyssnare från hela landet. De har fått lyssna på både de gamla signaturerna och förslag till nya, liksom på olika typer av röster. Stephan Bergs demo vann tillsammans med en kvinnlig kanalröst. De nya signaturerna har sedan slutet av förra året provsänts på P4 Jämtland.

”Vi gör detta eftersom vi vill förnya P4-s ljudprofil som vi har haft i dryga 20 år. Tanken med den nya ljudprofilen är att kanalen ska få en tydligare identitet” säger P4-s kanalchef Dan Granlund.

Den nuvarande ljudprofilen gjordes av Coste Apetrea för 21 år sedan. Den nya har alltså gjorts av Stephan Berg, som bland annat ligger bakom Carola Häggkvists schlagerbidrag Fångad av en stormvind och Mitt i ett äventyr.

”Det är naturligtvis väldigt glädjande. Det är lika svårt att komponera en ljudprofil som det är att skriva en hit. Den ska vara omedelbar, ha en lång livslängd och snabbt kunna förknippas med sitt sammanhang. Men om jag har lyckats med det är upp till lyssnarna att avgöra” säger Stephan Berg.

Foto: Ulla-Carin Ekblom.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share