Start för P4 Södertälje 8 november

Hugo Wennström och Gabriella Alan leder morgonprogrammet på P4 Södertälje. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

8 november är det premiär för P4 Södertälje, med ett eget morgonprogram för Södertälje, Botkyrka och närliggande kommuner. Resten av dagen återutsänds programmen från P4 Stockholm.

Programledare för morgonprogrammet på P4 Södertälje blir Hugo Wennström, som tidigare har hörts på P4 Gotland. Sidekick blir Gabriella Alan, som har arbetat som jobbcoach. Dessutom ingår en livereportrar, en nyhetsuppdaterare och en producent i redaktionen för P4 Södertälje, liksom en medarbetare från Sisuradio. De flesta medarbetarna bor eller har vuxit upp i Södertälje eller Botkyrka.

”Det känns fantastiskt att kunna erbjuda lokala sändningar från Södertälje. Vi kan nu bevaka Södertälje, Botkyrka och kommunerna runt omkring mycket bättre än tidigare eftersom vi är fler. Vi ska inte bara sända program – vi ska också granska, intervjua spännande gäster och förstås ha koll på vad som händer” säger Lena Tideström-Sagström, som är chef för P4 Stockholm.

En eftermiddag i veckan (14.00-17.00) sänds ett finskspråkig program på P4 Södertälje.

P4 Södertälje sänder från Järnagatan i Södertälje och hörs på frekvenserna 97,6 och 99,6 Mhz i Södertälje och 93,7 Mhz i Stockholms-området.

Share