Stampen säljer andel i SBS Radio

Dagstidningskoncernen Stampen säljer sina 20 procent i SBS Radio till SBS Media Group Sverige. Därmed blir SBS den enda ägaren.

”Affären är ytterligare ett led i vår satsning på den nordiska marknaden i en fas där SBS Radio växer kraftfullt och utvecklas på alla plattformar” säger SBS Radios VD Staffan Rosell.

Stampen bytte samarbetspartner från MTG Radio till SBS Radio 2008. Samma år utnyttjade SBS Radio en option att köpa Stampens radioverksamhet och företagets radiofrekvenser runt om i Sverige. Stampen blev delägare i SBS Radio och Stampens Mats Reimertz tog plats i SBS Radios styrelse.

Stampen var ett av de första reklamradiobolagen i Sverige och startade 1993 Radio Rix, som tre år senare slogs ihop med MTG Radios Z Radio.

”Det är spännande att få vara med och lägga grunden för en ny verksamhet, se hur den utvecklas och sedan avyttra den. Radio har utvecklats till att bli en lysande satsning för Stampen och våra samarbetspartners. SBS Radio har de bästa förutsättningarna att ta reklamradio i Sverige vidare” säger Mats Reimertz.

”Fortfarande är vi inte ute ur radio. Vi startade ju Radio Rix på tidigt 90-tal i Göteborg och vi äger fortfarande varumärket Rix tillsammans med MTG. Här planerar vi nu hur vi ska ta nästa steg” fortsätter Mats Reimertz.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share