Staffan Becker chef för Berwaldhallen

Staffan Becker.
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Staffan Becker blir ny chef för Berwaldhallen, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Han tillträder 2 december.

”Staffan Becker kommer till Sveriges Radio med en stor insikt i svenskt och internationellt musikliv. Med sin bakgrund som musiker och med sin erfarenhet att leda får vi en stabil konserthuschef som kommer ta sig an Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören med varm och trygg hand” säger Anna-Karin Larsson, som är områdeschef för musik på Sveriges Radio och Berwaldhallen.

Staffan Becker har varit konserthuschef i Vara sedan 2014 och har även varit länsmusikchef för Musik i Dalarna och konstnärlig ledare för Musik vid Siljan. Fram till 2009 spelade han kontrabas i Kungliga Filharmoniska Orkestern.

”Jag är mycket glad och stolt över mitt kommande uppdrag som konserthuschef för Berwaldhallen Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Med min bakgrund som musiker och en lång bana i kulturlivet fylls jag av inspiration inför möjligheten att få ingå i ett sammanhang där två av Sveriges absolut finaste ensembler utgör kärnan i verksamheten. Det är ett uppdrag som ligger mig extra varmt om hjärtat eftersom jag har mina rötter i orkestervärlden och i konstmusiken” säger Staffan Becker.

Helena Wessman, den nuvarande chefen för Berwaldhallen, lämnar för att bli rektor för Kungliga musikhögskolan i juni. Fram tills att Staffan Becker tillträder kommer Svein Arne Östevik fungera som tillförordnad chef.

Share