SR ställer in publika evenemang, Berwaldhallen-konserter utan publik

Foto: Arne Hyckenberg.

Sveriges Radio ställer in alla sina publika evenemang under resten av mars. Direktsända konserter från Berwaldhallen genomförs utan publik.

Bland de evenemang som ställs in finns Poddfest, som skulle arrangerats 21-22 mars, och En kväll med Sveriges Radio i Uppsala 24 mars. Beslutet att ställa in publika evenemang kommer efter Folkhälsomyndighetens rekommendation att alla evenemang med över 500 deltagare bör ställas in. Alla Sveriges Radios program och inspelningar kommer den närmaste tiden att produceras utan publik.

Ledningen för Sveriges Radio möts kontinuerligt och ser över behovet av att agera – ibland timme för timme. Sedan tidigare får medarbetare som har befunnit sig i smittområden vistas hemma istället för i SR-s lokaler. De flesta kan arbeta hemifrån och alla får full lön. SR försöker även minimera besöken till sina lokaler.

”Vi agerade tidigt på varningstecknen om ökad spridning och har sedan sportlovsveckan i Stockholm i slutet av februari tagit en rad beslut för att säkerställa att vår redaktionella verksamhet fortlöper med så lite störning som möjligt och att våra centrala beredskapsfunktioner ska vara helt säkrade” skriver programdirektören Björn Löfdahl på Sveriges Radio-bloggen.

De konserter som P2 direktsänder från Berwaldhallen kommer att genomföras utan publik på plats. Övriga konserter ställs in. Flera konserter än tidigare planerat kommer att sända med bild över berwaldhallen.se/play.

”Trots den rådande situationen kan vi fortsatt tillgängliggöra musiken i Berwaldhallen genom direktsändningar i P2 och med bild på berwaldhallen.se/play. Radiokörens och Sveriges Radios Symfoniorkesters största publik är radiolyssnarna och för dem ska inte det rådande virusläget innebära någon förändring” säger Staffan Becker, som är konserthuschef i Berwaldhallen.

Dessutom skjuter Berwaldhallen upp presentationen av säsongen 2020-21, som skulle ägt rum vid en frukost i Berwaldhallen på tisdag. Det blir istället en digital bildsändning 23 mars.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share