SR skickar en andra korrespondent till Ukraina

Radiohuset i Stockholm. Foto: Johan Lindström.

SR fortsätter att extrasända om kriget i Ukraina, som även blir tema för en rad program och poddar i helgen. Dessutom skickar SR inom kort en andra korrespondent till Ukraina, där Lubna El-Shanti redan finns.

”I tider av kris blir det extra tydligt att publiken vänder sig till oss för att få uppdateringar och förstå vad det är som händer. Under gårdagen lyssnade fler än någonsin på P1 och vi jobbar nu hårt för att fortsätta erbjuda publiken den bästa bevakningen om det som nu sker i Europa” säger Cajsa Lindberg, som är biträdande programdirektör och utbudsansvarig på Sveriges Radio.

På lördag morgon rapporterar Johar Bandjelloul tillsammans med korrespondenter och gäster. På eftermiddagen blir det sedan Fråga P1 om kriget i Ukraina, som leds av Åsa Furuhagen och Fredrik Wadström.

Ett specialavsnitt har producerats av podden Gräns och P3 Nyheter Dokumentär släpper ett avsnitt om invasionen. P3 Krim tar i sitt specialavsnitt upp vilka lagar som gäller vid krig och Radiokorrespondenterna i P1 handlar om ”döden för den europeiska säkerhetsordningen, om Putins alltmer auktoritära styre, och om detta kan vara början på Putins fall”.

Kriget tas även upp i Klartext på enkel svenska och Juniornyheterna. I den senare podden får barn svar på frågor de ställt via sociala medier.

Rapporteringen från Ukraina-kriget gjorde att fler än någonsin lyssnade via appen Sveriges Radio Play igår torsdag. Dessutom steg det totala lyssnandet på P1 till 1,85 miljoner.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share