SR skaffar ungdomskorrespondent

Sveriges Radio får en ämneskorrespondent för ”unga frågor”. Samtidigt utses nya korrespondenter i Afrika, New York och Norden.

SR har redan korrespondenter för ekonomi (Staffan Sonning) och kultur (Gunnar Bolin). Nu får Robin Olin (bilden) ett motsvarande uppdrag när det gäller unga frågor. Han har tidigare arbetat som reporter på Verkligheten, Godmorgon, världen!, Studio Ett och Konflikt och är utbildad i radioproduktion på Dramatiska Institutet.

”Som 15-årig stod jag med elgitarren framför spegeln och lyssnade på Guns N Roses. Som 25-åring hade jag bytt ut världens bästa gitarrist, Slash, mot världens bästa korrespondent, Cecilia Uddén. Jag tänkte att det var jag som var på plats och rapporterade från Gaza. Det var ju helt ofarligt att fantisera, eftersom det ändå inte skulle hända på hundra år. Två år senare händer det som aldrig skulle hända” säger Robin Olin i ett pressmeddelande.

Ny korrespondent för Afrika blir Maria Sjöqvist, som placeras i Maputo i Moçambique men som även kommer att ha kontor i Johannesburg. Hon ersätter Margareta Svensson. I New York efterträds Daniel Alling av Sten Sjöström, som varit korespondent i Moskva och kommentator i säkerhetsfrågor.

Jenny Sanner Roosqvist får ansvar för de nordiska och baltiska länderna efter Christer Fridén. Hon har arbetat på SR Gävleborg sedan 2001, men har de senaste fem åren mest jobbat för Ekot. Dessutom har hon vikarierat på korrespondentposterna i New York och Sydafrika.

Det är sedan tidigare klart att Caroline Salzinger får Per Eurenius uppdrag i Berlin och att Jens Möller blir EU-korrespondent i Bryssel efter Stefan Winiger. Totalt har Sveriges Radio nu 18 korrespondenter runt världen.

Foto: Olivia Borg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share