SR sänder från Kulturhuset Stadsteatern

plan4

Sveriges Radio kommer under fyra månader att sända många av sina program inför publik från Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Samarbetet med Kulturhuset Stadsteatern kallas ”Dela upplevelsen” och görs för att ”skapa ett publikt utrymme för debatt, samtal och underhållning”.

Sändningarna sker från Plan 4 mellan 19 maj och 14 september. I projektet ingår många av valprogrammen inför riksdagsvalet, liksom bland annat Lantzkampen, Ekots Lördagsintervju, P4 Radio Stockholm, Irving i P4, CD-revyn i P2, P3-s partiledarutfrågningar, Nordegren & Epstein och Studio Ett. Projektledare är Ylva Frid.

”Jag är extra glad över det här samarbetet eftersom Kulturhuset Stadsteatern liksom Sveriges Radio har ett uttalat public service-uppdrag. Nu kommer radion rent bokstavligt att finnas på plats i allmänhetens tjänst på Sergels torg, mitt i Stockholm” säger Benny Fredriksson, som är VD för Kulturhuset Stadsteatern.

”Vi tycker också att det här samarbetet är toppen. Nu kommer vi i vardagen ännu närmare vår publik, det vill säga de som faktiskt betalar för vår verksamhet. Sveriges Radio har en extremt viktig roll och speciellt under ett valår så strävar vi efter att ännu tydligare i samspel med publiken granska och belysa de viktigaste frågorna för människor i deras vardag” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.

Share