SR rekryterar från dagstidningar

Sveriges Radio hämtar två kanalchefer från dagstidningsbranschen.

Kristianstadsbladets chefredaktör Lasse Bernfalk (bilden) har utsetts till ny kanalchef på SR Jönköping, medan Sundsvalls Tidnings nyhetschef Susanne Helsing får motsvarande uppdrag på SR Västernorrland.

”Efter 30 år inom dagspressen är tjänsten som kanalchef på Radio Jönköping en häftig utmaning och ett viktigt uppdrag som jag ska ta mig an med stor ödmjukhet. Det jag vet är att kanalen har kunniga och engagerade medarbetare som det ska bli en glädje att få leda” säger Lasse Bernfalk.

Lasse Bernfalk efterträder Dan Segerson, som återgår till en tjänst som reporter på SR Jönköping.

Till skillnad från Lasse Bernfalk har SR Västernorrlands nya kanalchef Susanne Helsing erfarenhet från Sveriges Radio. Bland annat har varit nyhetschef på SR Västernorrland. Senast har hon varit nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Sundsvalls Tidning. Hon ersätter Lena Tideström Sagström, som har blivit områdeschef för SR Mitt.

”Susanne Helsing kommer att bli en bra ledare för SR Västernorrland. Hon har gedigen erfarenhet av att leda publicistiskt arbete och är väl förankrad i området” säger Eva-Britt Lennelöv, som är områdeschef för SR Norr.

Share