SR förbättrar sitt publiceringssystem

isidor

Sveriges Radio har tagit fram en ny version av publiceringssystemet Isidor. Det betyder bland annat att det går snabbare och enklare att lägga ut artiklar och program.

Programmet Isidor har utvecklats internt på Sveriges Radio och började användas 2001. Den nya versionen bygger på samma underliggande plattform, men redaktörsgränssnittet har byggts om från grunden. Målet med förändringen har varit att förenkla publiceringsprocessen. Det märks särskilt när det gäller att publicera bilder, vilket nu kan göras med betydligt färre klick. Verktyget har också blivit mer tydligt och blivit anpassat efter olika programsidors behov.

En del av det nya kommer även att märkas hos lyssnare och andra användare. Bland annat blir det bättre information om programmen och fler länkar till direktsändningar och ljudklipp.

”Fokus ligger på att alla publiceringar ska länka till direktsändningar eller ljudklipp, vilket ger mer radio på webben. Fler program kommer också att börja publicera avsnittsbeskrivningar i Isidor när det är enklare att göra rätt. Fler avsnittbeskrivningar ger bättre sökbarhet för publiken att hitta det de vill lyssna på. En stor del av det kommer från Google” säger Jacob Hamacher, som är utvecklingschef på Digitala medier-avdelningen på Sveriges Radio.

Den nya versionen av Isidor används redan av ett hundratal program på Sveriges Radio och rullas nu ut till resten av företaget med målet att hela Sveriges Radio ska använda nya Isidor efter sommaren.

Mer:
Utvecklingsbloggen: Journalisternas arbetsverktyg Isidor har fått nya kläder

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share