Spotify börjar med musik i Anchor

Spotify inför den här veckan ett nytt sätt att lägga in musik i poddar. Poddskapare som använder Spotifys publiceringsverktyg Anchor får tillgång till all musik som finns på Spotify.

För lyssnarna innebär det nya formatet att det går att interagera med musiken i poddavsnitt genom att exempelvis gilla eller spara den eller läsa mer om musiken utan att lämna poddsidan. Betalande Spotify-användare hör hela musikstyckena, medan de som använder gratisversionen får höra 30 sekunder.

”I många år har vi fått höra att lyssnare vill ha ett enkelt sätt att upptäcka och spara musik som finns med i deras favoritpoddar. Det här nya poddformatet ger en lyssningsupplevelse som uppfyller de önskemålen och som samtidigt bryter sönder den traditionella strukturen för en podd. Det är ett helt nytt sätt att strömma ljud” skriver Spotify.

Musik införs först i sju exklusiva Spotify-poddar: 10 Songs that Made Me, Rock This with Alison Hagendorf, 60s Songs that Explain the 90s, Conspiracy Theories: Music Edition, Our Love Song, Halleloo Happy Hour with DJ Shangels och Murder Ballads. Poddarna med musik hittas under rubriken ”Shows with Music”.

Den nya musikfunktionen öppnas först för Anchor-användare i USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Irland.

Share