Sportextra firar halvsekel i etern


Till vänster: Lars-Gunnar Björklund och Bengt Björnekärr. Foto: SVT. Till höger: Ralf Edström och Lasse Granqvist. Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio.

I år är det 50 år sedan Sveriges Radio startade Sportextra, som därmed är ett av de äldsta programmen i SR-s utbud. Det firas nu på lördag med en jubileumssändning från Radiohuset i Stockholm.

Jubileumsprogrammet Sportexta 50 år pågår under totalt sju timmar, med start 14.03. De första två timmarna sänds inför publik från Studio 4, med medverkan av flera av de största namnen inom svensk sportradio. Lars-Gunnar Björklund, som var med från starten i september 1961, finns på plats, liksom Lasse Granqvist och expertkommentatorerna Ralf Edström och Lars-Gunnar Jansson.

”Vi har satsat hårt på att uppmärksamma Sportextras halvsekelfirande. Vi kommer att presentera vinnaren av vår stora referatomröstning, där lyssnarna ska utse de 50 senaste årens favoritreferat ur Sportextras utbud. Det kommer att bli en häftig upplevelse att både se och höra så många radiosportare och legender på en plats” säger Robert Tennisberg, som är projektledare för Sportextra 50 år.

Radiosporten startades redan 1925 och sänder idag 20 timmar i veckan, främst i P4.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share