Spår granskar da Costa-fallet och blir betalpodd

Anton Berg och Martin Johnson. Foto: Acast.

Efter ett uppehåll på tre år är Anton Berg och Martin Johnson tillbaka med krimpodden Spår. Den åttonde säsongen granskar den uppmärksammade rättsprocessen kring mordet på Catrine da Costa.

Serien är ett samarbete mellan Acast och produktionsbolagen A-One Produktion och Third Ear Studio. Det första avsnittet släpptes igår tisdag och ytterligare fem delar släpps under lika många veckor.

För att öka utgivningstakten och anställa fler medarbetare har Spår-redaktionen valt att börja ta betalt från lyssnarna via Acasts prenumerationstjänst Acast+, liksom via Third Ear +. Priset är satt till 31 kronor i månaden.

Granskningen av Catrine da Costa-fallet bygger bland annat på tio timmar inspelat material med barnet som ska ha bevittnat styckingen och mordet. I serien blir det även en exklusiv intervju med ”allmänläkaren” Thomas Algren.

”Redan från start begicks många misstag i samband med utredningen: bevismaterial hanterades bristfälligt, förhörsmaterial igonerades medan andra vittnen bedömdes som trovärdiga trots tveksamma förhör. Detta går vi till botten med i vår nya säsong” säger Spårs skapare Martin Johnson, som även är VD för Third Ear Studio.

Spårs journalistiska styrka går helt i linje med den typ av innehåll som vår redaktion på Third Ear Studio är branschledande i. Att vi nu kommer kunna erbjuda exklusivt innehåll från Spår tillsammans med våra andra podcasts under prenumerationserbjudandena Third Ear + och Acast+ är en otroligt viktig milstolpe” fortsätter Martin Johnson.

Maria Hansson Botin är ny medlem i redaktionen för Spår. Hon har tidigare producerat tio P3-dokumentärer.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share