Spanska radiobranschen väljer Radioplayer

Idag lanseras Radioplayer España, som ger tillgång till mer än 300 spanska radiostationer.

Radioplayer España har tagits fram i samarbete med Radioplayer Worldwide, en plattform som redan används i Storbritannien, Tyskland, Kanada, Irland, Österrike, Norge, Belgien, Schweiz, Peru och Danmark. Tidigare i oktober blev det klart att Radioplayer lanseras i Italien nästa år.

Radioplayer España finns bland annat om app för IOS och Android, i en webbversion och i högtalare från Sonos och Bose. Radioplayer finns även för Alexa, Google Cast, Apple Carplay, Android Auto och Smart Device Link. De spanska stationerna läggs också till den internationella Radioplayer-feeden som används av hybridradiomottagare i många bilar från Audi, Volkswagen och Porsche.

Radioplayer drivs som en icke vinstdrivande verksamhet. De tekniska standarderna är gemensamma, men radiobolagen i varje land kan själva ta beslut om marknadsföring, streaming och affärsöverenskommelser.

”Tusentals radiostationer i Europa jobbar nu tillsammans och med Radioplayer för att stärka radion i bilar och hemmamottagare. Vi är väldigt stolta att de spanska stationerna har valt att delta i det här och ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete” säger Michael Hill, som är VD för Radioplayer.

Share