Smooth Radio blir rikstäckande

Storbritannien har fått en rikstäckande easy listening-station.

Smooth Radio, som ägs av Guardian Media Group, sänder från och med idag på den nationella DAB-multiplexen Digital One. Därmed når stationen mer än 90 procent av Storbritannien.

I ett första steg är det London-versionen som återutsänds men 4 oktober lanseras en ny nationell Smooth Radio-station som ska produceras i Manchester.

”Genom att placera vår London-station på den nationella plattformen för digitalradio, ger vi lyssnare i nya områden en känsla för hur det kommer att låta” säger GMG Radios chef Stuart Taylor i ett pressmeddelande.

Smooth Radio presenteras som ett alternativ till BBC Radio 2 och riktar sig främst till lyssnare över 50 år. De sex lokala Smooth Radio-stationerna har 2,5 miljoner lyssnare i veckan, enligt den senaste lyssnarmätningen.

Mediemyndigheten Ofcom godkände i måndags en formatändring som innebär att Smooth Radio slipper kraven på 45 timmar jazz i veckan och lokalproducerade program.

På Digital One sänder även Absolute Radio, Talksport, Classic FM, Planet Rock, BFBS Radio, Amazing Radio, Premier Christian Radio, UCB UK och Absolute 80’s.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share