Smooth Radio blir rikstäckande

Storbritannien har fått en rikstäckande easy listening-station.

Smooth Radio, som ägs av Guardian Media Group, sänder från och med idag på den nationella DAB-multiplexen Digital One. Därmed når stationen mer än 90 procent av Storbritannien.

I ett första steg är det London-versionen som återutsänds men 4 oktober lanseras en ny nationell Smooth Radio-station som ska produceras i Manchester.

”Genom att placera vår London-station på den nationella plattformen för digitalradio, ger vi lyssnare i nya områden en känsla för hur det kommer att låta” säger GMG Radios chef Stuart Taylor i ett pressmeddelande.

Smooth Radio presenteras som ett alternativ till BBC Radio 2 och riktar sig främst till lyssnare över 50 år. De sex lokala Smooth Radio-stationerna har 2,5 miljoner lyssnare i veckan, enligt den senaste lyssnarmätningen.

Mediemyndigheten Ofcom godkände i måndags en formatändring som innebär att Smooth Radio slipper kraven på 45 timmar jazz i veckan och lokalproducerade program.

På Digital One sänder även Absolute Radio, Talksport, Classic FM, Planet Rock, BFBS Radio, Amazing Radio, Premier Christian Radio, UCB UK och Absolute 80’s.

Share