Skärgårdsradion har lång helglyssning

Den närradiobaserade stationen Skärgårdsradion är fortfarande näst minst i Stockholm, med en daglig räckvidd på 0,3 procent av befolkningen. Men stationen har de mest trogna lyssnarna på helgerna i Stockholms-området, enligt TNS-Sifos senaste lokala lyssnarmätning.

Skärgårdsradions publik lyssnar i genomsnitt 3 timmar och 20 minuter per helg på kanalen. Det gör att stationen har den längsta lyssningstiden på helger av alla radiostationer i Stockholm. Särskilt stark är Skärgårdsradion på helgmorgnar då stationen är femte störst utanför Sveriges Radio.

Totalt under de senaste månaderna nådde stationen 5,6 procent vilket motsvarar cirka 100 000 personer.

”Det långa lyssnandet och lyssnarantalet är ett utmärkt betyg för våra sändningar och vår unika musikblandning med kustvädret varje timme. Lyssnarna uppskattar vår lokala närvaro” säger stationschefen Martin Loogna i ett pressmeddelande.

Radiostationen sänder över FM och finns dessutom med i Teracoms DAB+-tester. Den digitala radion vill Skärgårdsradion använda för att utöka sändningarna till andra kustområden.

”Vi satsar på att höras i den nya digitala radion (DAB+) med täckning över ostkusten, västkusten och Gotland. Redan nu kan de som köper en ny digital radio, helt utan brus och knaster, höra våra sändningar från Gävle till Södertälje i Teracoms testsändningar” säger Martin Loogna.

Share