Skånskan gör nyheter åt Retro FM

retrofmSkånska Dagbladet inleder ett nyhetssamarbete med den skånska radiostationen Retro FM.

Från och med på måndag kommer Skånskan att bidra med nyheter i Retro FM, som hörs på ett antal närradiosändare i västra Skåne. Skånskan kommer att ha journalister på plats på radiostationen och nyheterna sänds från 07.00 fram till lunch.

”När vi har diskuterat nyheter för radiostationen och tittat på de alternativ som finns har det lokala hela tiden varit i centrum. Här tycker jag att Skånskan passar som handen i handsken med den lokala visionen vi lever efter. Deras profil med nyhetsbevakning ur det skånska perspektivet känns helt rätt med tanke på var vi har våra lyssnare och de har deras läsare. Genom vårt samarbete kan vi öka varandras räckvidd och nå ut till skåningarna med nyheter” säger Retro FM-s Robert Persson, som tog initativet till samarbetet.

Skånskan och Retro FM planerar redan för en utvidgning av nyhetssändningarna till eftermiddagarna. Skånskan hoppas hitta nya läsare genom samarbetet.

”En ambition för oss är naturligtvis att samarbetet med Retro FM ska få ännu fler att hitta till Skånskan.se och förhoppningsvis även till papperstidningen. Här har jag stora förhoppningar om att nyhetssändningarna kommer att fungera som aptitretare för de lyssnare som idag inte har full koll på hur många bra lokala nyheter vi faktiskt producerar varje dag” säger Mimmi Karlsson-Bernfalk, som är redaktionschef på Skånskan.

Share