Skånska stationer störst i närradion

start-rubrik2Sveriges tre största närradiostationer finns i Skåne, enligt den senaste lyssnarmätningen från Sifo Media.

Störst av landets närradiostationer är 102,6 Guldkanalen i Malmö, som tidigare hette Favorit 102,6. Stationen har en daglig publik på 18 000 lyssnare i P4-området Malmöhus. Guldkanalens ägare, DB Media, står även bakom Rockkanalen i Helsingborg med en daglig räckvidd på 4 000 lyssnare. Totalt når DB Media-stationerna nästan 100 000 skåningar varje vecka.

Guldkanalen har ett kvartslyssnande i nivå med flera reklamradiostationer, enligt Daniel Bengtzzon på DB Media.

”Guldkanalens genomsnittliga kvartslyssnande på 3 100 kan jämföras med andra nischade kanaler som NRJ och Rockklassiker i Göteborg som nu ligger lägre på en liknande marknad. Nära 100 000 skåningar väljer att lyssna på våra kanaler varje vecka. Det är ett jättebra betyg på våra nya format och en glädjande bekräftelse på att det vi gör är rätt” säger Daniel Bengtzzon.

Tvåa i närradion är Landskronas oldiesstation Gamla Godingar 94,5, med 15 000 lyssnare. Trea är Radio Active i Ystad med en publik på 11 000.

Utanför Skåne är det Hit FM Gold i Växjö, Radio Prime i Strömstad och Karlstads Nya Radio som är bäst på att locka lyssnare till närradion. På topp tio finns även Fun Radio i Malmö, FM Österlen i Simrishamn (som är systerstation till Radio Active) och Radio Umeå.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share